Niedzielne śniadanko.
Składniki dla 2 osób:
- 4 jajka rozmiar L
- łyżka masła
- Pesto: pół pęczka/doniczki bazylii, malutki ząbek czosnku lub pół większego, 5 -7 orzechów nerkowca, 3-4 łyżki oliwy, czubata łyżka parmezanu, sól, pieprz
Zaczynamy od pesto. Listki bazylii, czosnek i lekko podprażone na patelni orzechy wrzucamy do moździerza lub blendera i zaczynamy ucierać, następnie dodajemy parmezan, oliwę, odrobinę soli i pieprzu. Miksujemy do osiągnięcia dość gładkiej masy. Jajka trzeba roztrzepać, lekko posolić i popieprzyć. Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy jajka i pod koniec smażenia dodajemy pesto i dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz