Składniki:
- serek do smarowania śmietankowy (wybierzmy taki, który jest najbardziej naturalny) lub 150g migdałów blanszowanych - wersja wegańska
- ok 10 listów bazylii, mała garść natki pietruszki
- 1 suszony pomidor w zalewie
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Serek przekładamy do miseczki, w której łatwo będziemy mogli go wymieszać z resztą składników. Zioła, czosnek i pomidora drobniutko siekamy. Wszystko dokładnie mieszamy i próbujemy, możliwe że sól i pieprz nie będą potrzebne.
W wersji wegańskiej migdały namaczamy w wodzie ok 4h, może być całą noc. Po namoczeniu wylewamy wodę i dolewany odrobinę świeżej. Miksujemy na gładką masę. Zioła, pomidora i czosnek dorzucamy pod koniec miksowania lub wcześniej siekamy i dokładamy do gotowej masy. Sama byłam zdziwiona jak dobrze smakuje serek z migdałów. Polecam wszystkim!
W wersji wegańskiej migdały namaczamy w wodzie ok 4h, może być całą noc. Po namoczeniu wylewamy wodę i dolewany odrobinę świeżej. Miksujemy na gładką masę. Zioła, pomidora i czosnek dorzucamy pod koniec miksowania lub wcześniej siekamy i dokładamy do gotowej masy. Sama byłam zdziwiona jak dobrze smakuje serek z migdałów. Polecam wszystkim!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz