- 3 białka
- 150g cukru pudru
- powidła śliwkowe
- 400g śmietanki kremówki 30% albo 36%
- 30g cukru wanilinowego
- biała czekolada
Piekarnik nagrzewamy do 115 stopni. Białka zaczynamy ubijać na największych obrotach
i jak pojawi się
piana zaczynamy dosypywać przesiany przez sitko cukier (żeby nie było grudek), ciągle ubijając. Ubijamy do momentu, aż piana będzie super sztywna i lśniąca. Na papier pergaminowy łyżką nakładamy powstałą pianę, formujemy kółka i suszymy w piekarniku. Pierwsze 3 minuty na 115 stopni a potem zmniejszamy temperaturę do 100 stopni (nie otwierając piekarnika) i suszymy kolejną 1h 15min. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Wysuszone i wystudzone bezy smarujemy powidłami śliwkowymi, nakładamy ubitą śmietanę i ścieramy białą czekoladę.
i jak pojawi się
piana zaczynamy dosypywać przesiany przez sitko cukier (żeby nie było grudek), ciągle ubijając. Ubijamy do momentu, aż piana będzie super sztywna i lśniąca. Na papier pergaminowy łyżką nakładamy powstałą pianę, formujemy kółka i suszymy w piekarniku. Pierwsze 3 minuty na 115 stopni a potem zmniejszamy temperaturę do 100 stopni (nie otwierając piekarnika) i suszymy kolejną 1h 15min. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Wysuszone i wystudzone bezy smarujemy powidłami śliwkowymi, nakładamy ubitą śmietanę i ścieramy białą czekoladę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz